Telenor bredband fiber

Telenor bredband fiber, mer känd som mobiloperatöre men som även erbjuder bra upplägg för fiber bredband och ADSL. Bredband via fiber innebär högre hastighet för att allt du och din familj vill göra på nätet. Prissättning, hastighet och teknik beror på var du bor. Fördelar med Telenor är bland annat att du får Alltid fri frakt, Ingen bindningstid och kan Byta hastighet när du vill!

Med tjänsterna “Bredband 100 – 1000” erbjuds du ett snabbt och stabilt bredband för allt du behöver. Bra för flera användare som vill lyssna på musik och se på film samtidigt. Hastigheter från 60 till 100 Mbit/s.

  • Bland de främsta leverantörerna av hög hastighet
  • Över 1,000,000 kunder
  • Erfarenhet sedan 1997
  • Erbjuder både fiber och ADSL
  • Ingen bindningstid
  • Ingen startavgift
  • Fri frakt
  • Trådlös router ingår

Telenor har sett till att kunderna får tillgång till internet via höghastighets fiber och genom ett av världens snabbaste mobilnät. Moderniseringen av det fasta nätet intensifieras nu ytterligare, och kunder kommer att gå från gammalt ADSL till ny teknik.

För närvarande är det många som har tillgång till telefoni och internet via ett 100-årigt telefonnät som inte har kapacitet att erbjuda bredband som är tillräckligt bra för framtiden. Detta är anledningen till Telenor nu intensifiera sitt arbete för att flytta kunder till ny och modern teknik, bland annat bredband med fiber.

Om Telenor

telenor internet

Telenor ASA som bedriver verksamhet internationellt under märket “Telenor” och är ett norskt telekomföretag som ursprungligen grundats av staten. Företaget är idag en del privatiserat och börsnoterat med oberoende verksamhet inom framför allt mobila tjänster och fast telefoni för telefoni men erbjuder även andra tjänster så som bredband.

Telenor har totalt cirka 33.000 anställda i 12 länder, varav cirka 4500 i Norge och tjänar omkring 150 miljoner mobilkunder i Europa och Asien. Namnet Telenor infördes 1995 och ersatte Teleförvaltnings ( 1969 – 1994 ), tidigare telegrafkontor och Telegraph Administration. Marknaden för norska telekomliberaliserades under 1990-talet och Telenor noterades i 2000.

Telenor levererar som sagt även bredbandstjänster. Under 2007 lanserade Telenor en stor fiberutbyggnad i större städer, och den första utbyggnaden av WiMAX trådlöst bredband i Sør-Trøndelag.

Telenor satsar på utveckling!

high tech

Varje år satsar Telenor ca 4,5 miljarder i täckning och fibernät, i bara Norge. Genom att använda världens snabbaste mobilnät har Telenor kapacitet att erbjuda innovativa och robust bredband till både sig själva och till sina grannländer. Nyligen var de allra första kunder i Norge beviljats tillgång till fast mobilt bredband via 4G, och utvalda kunder i Kongsberg-området är den första i skandinavien att testa bredband via 5G. De utvecklar ständigt övertygande och konkurrenskraftiga bredbandsprodukter så som fiber och mobilt bredband – två grundläggande teknik som stödjer en framtid där både människor och företag är online.

Vad är fiber?

Fiber är ett optiskt system där ljus ledes genom kablar gjorda av glasfiber. Fiberteknologi ger snabbare och mer stabil dataöverföring än traditionella kopparkablar eller ADSL. Det finns två olika tekniker för att leverera höghastighetsbredband i hörnet med dig. Dessa två tekniker är vanliga fiber och hybrid fiber.

Hur mycket snabbare är det?

Du får mycket snabbare nedladdningshastigheter än med vanlig bredband. Med fiber får du nedladdningshastigheter från 50 till 500 Mbit / s, beroende på vad du behöver. Som jämförelse, priserna på vanliga bredband med 5-60 Mbit / s. Med fiber kommer du aldrig att få problem att leverera en stabil och snabb nätverk av många enheter, till exempel när flera familj streamar filmer och serier samtidigt.

Om du inte kan få fiber?

Om du inte kan få fiber bredband kan du istället skaffa bredband via telejacket, alltså så kallat ADSL. Detta betyder alltså att du får internet via telefonlinan vilket kan levereras till nästan alla hushåll i Sverige. ADSL är som man kallar asymmetriskt vilket betyder högre hastighet för nedladdningar, än för uppladdningar. Vi rekommenderar Telenor ADSL om du inte kan få fiber!
Ownit omdöme 2020
2020-01-02
Ownit bredband
Telenor bredband
5 av 5
51star1star1star1star1star
Ownit bredband
Telenor bredband
99kr
SEK 299
JA
Available in Stock