Bästa bredbandsleverantörer med internet

För bästa bredbandsleverantörer kan det inte alltid vara så lätt att veta vilken som är bäst. För att göra detta lite enklare finns den här sajten till din hjälp, här tar vi upp bland annat hastighet, pris och betyg. Läs vidare för mer information om fiber och internetleverantörer!

Vi rekommenderar Ownit som bästa bredbandsleverantör!

brand

Få bredband med 10 till 1.000 Mbit/s – Just nu från 99kr/mån!

BESTÄLL HÄR

Läs mer om Ownit

Även med möjlighet till TV-tjänster som Cmore, Viasat och filmbutik samt telefoni. Se om du kan ta del av erbjudandet här!

pris

 • Sveries snabbaste kundtjänst öppen 24/7
 • Stabilt fiberbredband för framtiden
 • Bra betyg från både Steam och Netflix
 • Hastigheter från 10 – 1.000 Mbit/s!
 • Ingen startavgift
 • Ingen bindningstid
 • Tillgång till Sveriges snabbaste kundservice alla dagar på året
 • 10 e-postkonton & 1 GB webmail samt spamfilter.
 • Egen hemsida med 100 MB utrymme.
 • Framtidssäkrat, äkta fiberbredband.
 • Fast IP-adress tilldelads i vårt stängda nät via DHCP.
 • En leverantör bland toppen i Netflix och Steams egna mätningar

 

ownit omdöme

Bästa bredbandet – Sveriges nöjdaste kunder enligt SKI

 • Ownit 71,9
 • Bahnhof 71,1
 • Tele2 68,7
 • Övriga 68,2
 • Telia 67,0
 • Com Hem 64,1
 • 3 (Tre) 63,7
 • Telenor 59,2

Jämför bredbandsleverantörer

Jämför bredbandsleverantörer

Vi går igenom olika faktorer som vi tycker påverkar ett helhetsintryck av en leverantör och för att ta fram vinnaren av bredband fiber bäst i test har vi lagt ned flera timmar för att tillslut hitta Ownit. Av de svenska leverantörerna som finns på marknaden sticker Ownit ut i både hastighet av deras produkter, pris och andra betyg/kommentarer från kunder. För att du bättre ska förstå vad du behöver undersöka har vi satt ihop en guide som du hittar nedanför.

brand
Få bredband med 10 till 1.000 Mbit/s – Just nu från 99kr/mån!

BESTÄLL HÄR

bästa internetleverantör

Hitta bästa internetleverantör

Här följer en kort sammanställning om vad som kan vara bra att ta reda på när du letar efter bästa internetleverantör:

 • Hastigheten: Den hastighet som du får för ditt bredband kommer direkt påverka din internet upplevelse. Undersök alltid vad för hastighet du tror att du behöver samt vad din valda leverantör kan erbjuda.
 • Tillgängligheten: Ibland kan det vara svårt att få tillgång till fiber beroende på var du bor i landet. Du kan enkelt undersöka detta genom att besöka deras hemsida och söka på ditt postnummer. För de som inte har möjlighet till fiber finns alternativet ADSL.
 • Datan: Själva datan är det som du kan använda dig av när du exempelvis är ute på nätet. Ju mer data destå snabbar internet!
 • Internetleverantören: Det lönar sig att kolla vilken leverantör som har bäst erbjudande, service och rykte. Vi rekommenderar alltid Ownit för fiber.

bästa bredbandsleverantörer

hastigheter

Snabbguide

Det finns en del områden du bör ha koll på innan du väljer ISP, dvs internet service provider. I dagsläget finns det flera olika leverantörer att välja mellan och de har alla attraktiva erbjudanden. Men vilket är bäst? Det är en fråga med svar som är beroende av just ditt behov. Se till att ta reda på dina egna behov och försök matcha dem med nedan kriterier för det bästa upplägget.

Täckningskarta

Täckningskarta

Som tidigare nämnt kan din plats där du bor påverka mycket, ibland priset och ibland även om du ens kan få fiber till ditt hushåll. Som tur är kan du enkelt ta reda på detta via exempelvis Ownits hemsida och klicka på “Täckningskarta”. Där knappar du in ditt post nummer och får snabbt svar. Skulle det vara så att du inte har tillgång till fiber finns det ADSL som är den tidigare tekniken av bredband, den är inte lika snabb eller stabil som fiber men kan vara ett bra alternativ! I detta fall rekommenderar vi Telenors bredband som du kan läsa mer om här.

täckningskarta för bästa fiberleverantör

bästa leverantörerna av internet

Hastigheten

Detta är en av de viktigaste sakerna att tänka på. Det är självklart att om du har ett snabbare bredband så har du helt enkelt en bättre tjänst. Dataöverföringen fungerar också bättre mellan flera personer om den är snabbare, därför kan fler i hushållet nyttja uppkopplingen samtidigt med ett snabbare bredband.

Både ned och uppladdning spelar en mycket stor roll i ditt val av bredband, en del bredbandsleverantörer kan erbjuda exempelvis snabb nedladdning men inte lika bra uppladdning vilket kan vara bra att dubbelkolla. Du kan även testa din hastighet genom att göra ett enkelt speed test på din dator. Bredbandets hastighet mäts i så kallat Mbit/s och ska helst vara så högt som möjligt. I dagsläget är 100/100 det vanligaste men det finns mycket högre!

bredband fiber leverantörer

pris

Priset

Som alla tjänster och produkter som finns vill du alltid få dem till det bästa priset. De flesta leverantörer kommer att ta betalt för varje månad men det finns en del som tar betalt per år eller kvartal. Vad som erbjuds och vad som passar dig kan helt klart variera.

Det du ska hålla koll på är eventuella startavgifter och andra avgifter. En del har dem inte alls men var vaken på detta innan du skriver på något avtal. Ett tips är att försöka förhandla bort dessa!

fiberleverantör bäst i test

avtal

Längden på avtalet och uppsägningstid

Normalt sett är ett avtal på 12 månader men det finns även val så som 18 eller 24 månader. En del erbjuder även per månad eller kvartal men är då oftast lite dyrare. Vi rekommenderar att du tecknar för minst 1 år. Fördelen kan så klart vara att du kan byta leverantör om du inte är nöjd eller exempelvis ska flytta då du har kortare avtal, men för det mesta är det bara onödigt dyrt. En del erbjuder en fri första månad där du själv kan välja om du vill fortsätta eller inte, läs mer om detta hos Ownit.

betyg från trustpilot och SKI

Undersök även leverantörens rykte och betyg

Vi har jämfört många leverantörer av bredband och kommit fram till vår egna slutsats. På samma sätt kan även du jämföra för att se fördelar och nackdelar med en leverantör, men det kommer ta tid. Du kan istället läsa på exempelvis vår hemsida och ta del av andra recensioner från exempelvis Svenskt Kvalitetsindex (SKI) och se kommentarer på Trustpilot. Nedan kan du läsa mer om olika leverantörer av internet och bredband.

omdöme

Ownit

Ownit Bredband AB erbjuder telekommunikationer och bredbandslösningar. Bolaget tillhandahåller internet, TV, telefoni, och lokalt nätverk installationstjänster. Ownit betjänar kunder i Sverige. De har vunnit pris för “Nöjdast kunder” fem år i rad av SKI!

Telenor

Telenor ASA är ett norskt multinationella telekomföretag med huvudkontor i Fornebu i Bærum nära Oslo. Det är en av världens största mobiltelekommunikationsföretag med verksamhet över hela världen, fokus i Skandinavien, Östeuropa och Asien. Hos Telenor kan du beställa både bredband och ADSL.

Banhof

Bahnhof är en svenskt internetoperatör som grundades 1994 av Oscar Swartz i Uppsala, Sverige, och är landets första oberoende ISP. Idag är företaget representerat i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Borlänge, Malmö och Umeå.

Telia

Telia Norge AS är en norsk mobiloperatör. Grundades 1993, är den näst största mobiloperatören i Norge och i Sverige. Företaget har cirka 1.641.000 abonnenter och företagets huvudkontor ligger i Nydalen i Oslo. Det ägs av det svenska företaget Telia Company.

Com Hem

Com Hem Holding AB i Sverige levererar triple play tjänster som inkluderar kabel-TV, bredband med fiber och hemtelefon. Bolaget grundades 1983 som Televerket Kabel-TV som en del av den tidigare statligt ägda Televerket, har företaget successivt som heter Svenska Kabel-TV AB och Telia Infomedia Television AB, innan han blev ‘Com Hem’ (en lek på den svenska frasen Kom hem “komma hem”) 1999. År 2003 sålde Telia Com Hem till EQT Partners som ett resultat av sammanslagningen med Sonera i Finland samma år.

brand
Få bredband med 10 till 1.000 Mbit/s – Just nu från 99kr/mån!

BESTÄLL HÄR

fiberleverantörer

bästa bredbandsleverantörer med fiber och internet

Sammanfattning av bästa bredbandsleverantörer med fiber och internet

Att välja bland bästa bredbandsleverantör är avgörande för alla företag och privatperson. Glöm inte att kolla dina betalningsalternativ beroende på månadsvis, kvartalsvis eller årlig betalning innan du registrerar ditt avtal slutligen med din operatör. Se till att kontrollera alla möjliga installationsavgifter och extra avgifter (om någon). Kom ihåg att alla ovanstående områden kommer att manövrera funktioner och ideal användningsområden för anslutningen.

Summary
Bredbandsleverantörer
Service Type
Bredbandsleverantörer
Provider Name
Internetleverantörer,
Stockholmsgatn 23,Sverige,Sverige-182703,
Telephone No.07398297188
Area
Sverige
Description
Jämför och hitta enkelt bra bredbandsleverantörer av internet